A világ legdrágább autó felnijei (1. rész)

Az egyedi, dizájn alufelnik elsősorban a kerekek külső felének megjelenésének feljavítására vannak tervezve. Szerte a világban az egyedi autók szerelmesei egy-egy különleges szettért, képesek dollár ezreket költeni, hogy járművüknek stílusos, minden mástól eltérő megjelenést kölcsönözzenek.

Az autók felnijei általában erős, fényes felületű anyagokból készülnek, mint a króm, az acél, az alumínium vagy egyéb különleges ötvözetek. Az ára és megjelenése ezeknek az alufelniknek nagymértékben függenek a gyártás során felhasznált alapanyagoktól.

Lássunk hát pár valóban kirívó példát ezekre a csoda kiegészítőkre! Vegyük sorba a világ jelenlegi legdrágább tíz autó felni típusát:

– NUTEK (ár/ db: 6113.6 amerikai dollár)

A Nutek keréktárcsák minden eleme az Amerikai Egyesült Államokban készül. Minden alufelni kovácsolt és kifejezetten a megrendelő számára, egyedileg készül. A tervek teljesen egyediek és művésziek. A felületkezelésük pedig a megszokottaktól eltérően akár két, vagy három színből is állhat. Különleges esetekben, a felniket kérheti a megrendelő anodizát felületkezeléssel, kerámia bevonattal, karbonszálas elemekkel, vagy akár ezek kombinációjával is.