Téli gumicsere roham

Habár az autó tulajdonosok pontosan tisztában vannak vele, hogy itt a tél és ideje a nyári gumiabroncsokat átcseréltetni a téli gumi abroncsokra, mégis vannak, akik az utolsó pillanatig húzzák, halogatják ezt a fontos feladatot.

Sajnos sokan megvárják, amíg a gumik teljesen elkopnak, ami nagyon balesetveszélyes! Az utakon nem csak önmagunkat, hanem autós társainkat is veszélyeztethetjük a kopott téli gumi, vagy nyári gumi használatával. A hideg idő eljövetelével a szervizeket hirtelen, akár több százan is megrohamozhatják időpontokért a téli gumi cserék miatt. Aki az utolsó pillanatra hagyja ezt a fontos elintéznivalót, az készüljön fel, hogy nem fog azon nyomban időpontot kapni és lehet, hogy akár napokat is várnia kell.

A nyári gumiknak más a barázdáltsága téli társaikéhoz képest és az anyaguk is megkeményedhet a hidegben. A csúszós utakon a féktávolság is módosulhat, sok autóbaleset és koccanás okozója a télen is fent felejtett, le nem cserélt nyári gumi. Azt tanácsoljuk tehát, ha tartósan 7 Celsius fok alá csökken a hőmérséklet, tetessük fel a téli gumi szettünket autónkra. Körülbelül fél óra, negyven perc, amíg kicserélik autónkon a gumikat. Erre mindenkinek kell, hogy legyen ideje, hiszen a saját és autós társaink biztonsága mindennél fontosabb.