Legnépszerűbb autótuning megoldások (1. rész)

Vannak, akiknek az életében- főként férfiaknak – az autójuk nem egy sima közlekedési eszköz, hanem valami sokkal több. Egyszerűen: szenvedély. Ők azok, akik nem elégszenek meg a gyári megoldásokkal, hanem mindig valami újabb és újabb részét szeretnék az autójuknak felturbózni és még egyedibbé tenni. Nézzük meg, hogy milyen módokon lehet az autókat egy kicsit vagányabbá tenni.

Az első tuning lehetőség rögtön a felnik kiválasztása. Minden autóhoz tartozik egy egyszerű gyári felni, ami általában nem rendelkezik semmilyen különlegességgel. Ha nem akarunk nagyobb változtatásokat a kocsin, akkor egy impozáns új felnivel máris szemrevalóbb lesz az autónk. Különféle színű és mintázatú felnik közül válogathatunk, a lényeg, hogy a nekünk legjobban tetsző és az autó stílusához leginkább illő felnit használjuk.

Az autó külső tuningjánál maradva említsük meg a tuning izzókat. A tuning izzók használatával ugyanolyan fényerősséget érhetünk el, mint a gyári izzók, viszont különleges színhatással. Fontos, hogy ezeket az izzókat is, mint mindent megbízható helyről szerezzük be, lehetőleg szakboltokból, hogy biztosítsák a megfelelő látási és láthatósági viszonyokat a sötétben.  A legnépszerűbb tuning izzók kékes-jegesfehér színűek, a hagyományos sárgás fénnyel ellentétben.

Beszéljünk egy kicsit a karbonozásról. Kezdetben csak a versenyautókon használtak karbonból készült alkatrészeket, mivel könnyebbek más alapanyagoknál. Most már azonban bárkinek lehetősége van az autóját ilyen karbon szénszálas borítással ékesíteni. Főként ugyanis esztétikai okokból használják autók belső és külső borítására. Vannak helyek, ahol karbon fóliát használnak erre a célra, de van lehetőség igazi karbonszálas borítás felvitelére is, ami több réteg lakkozás hatására lesz igazán élethű hatású. A karbonozás, ha megfelelő mennyiségben használják csak, képes eleganciát és egyediséget kölcsönözni autónk számára, túl nagy felületen használva azonban épp az ellenkező hatást érhetjük el vele.