Legnépszerűbb autó tuning megoldások (2.rész)

Előző bejegyzésünkben az autók külső tuning lehetőségei közül néztünk meg néhányat. Most mutatunk néhány olyan megoldást, amikkel a belső teret tudjuk feldobni és különlegessé tenni.

Az autókban található gyári pedálok nem mindenkinek nyerik el a tetszésüket, amik valljuk be valóban elég egyhangúak. Ezért van lehetőség a pedálok cseréjére is. Általában a tuning pedálok alumíniumból készülnek, de a biztonság miatt fontos, hogy legyen rajtuk valamilyen kisebb gumiborítás is, hogy ne csússzon a vezető lába. Ezekkel a pedálokkal nem csak a pedálok kinézete lesz sokkal szemrevalóbb, hanem a vezetés is sokkal sportosabb stílusban történhet.

A következő, elég gyakran alkalmazott tuning lehetőség az ülések bevonatának cseréje. A gyári ülések általában valamilyen szövet anyagból vagy bőrből készülnek. A tuning ülések általában bőrből, egyedi elképzelés alapján és mindenben a megrendelő igényeihez és vágyaihoz igazodva. Természetesen ezeknek az extráknak meg kell fizetni az árát, különösen, ha egy magas minőségű bőrgarnitúráról beszélünk.

A következő extra nem csak az autók szerelmeseinek lehet izgalmas, hanem a legkisebb utasoknak is. Ez ugyanis a különböző multimédia rendszerek beépítése. Az egyik leggyakoribb, hogy az első ülés fejtámlájának hátsó részébe építenek be egy monitort, amin a hátul utazók filmeket és meséket tudnak nézni. A képernyő méretének megvannak a maga méretbeli korlátai, de a lehetőség, hogy egy hosszabb út alatt lehet filmet nézni vagy játszani, mindenképpen nagyon jó. A monitoron kívül a profi hangrendszer beépítése és egyéb okoseszközökkel kompatibilis megoldások is lehetségesek az ilyenfajta tuning megoldások esetében.