Kik jogosultak a nagycsaládos autóvásárlási támogatásra?

2019. július 1-je óta elérhető a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása. A támogatás maximum 2,5 millió forint összeghatárig igényelhető. Az összeget kizárólag új kategóriába sorolt, (vagy maximum egy éve üzembe helyezett, 2000 km-nél kevesebbet futott), legalább 7 üléses személyautó megszerzésére lehet fordítani.

A vételár maximum 50%-áig terjedhet a támogatás, azaz ha a támogatásként igényelhető pénzt maximálisan szeretnénk felhasználni, legalább 5 millió forint értékű autót kell választanunk.

Van, akinek jó hír, hogy a maximum 1,5 millió forintos elektromos autókra járó támogatást össze lehet vonni a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával.

A jogosultak körét is pontosan meghatározták, ezek alapján a támogatást olyan nagycsaládosok igényelhetik, akik legalább 3 gyermek után jogosultak családi pótlékra.

Nem feltétele a támogatásnak a házasság, nincs életkori vagy jövedelmi határ. Tehát akár egyedülálló szülőként is igénybe vehetjük a támogatást.

Valamint az a várandós kismama is igényelheti a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását, akinek már két gyermeke van (vagy ikerterhesség esetén egy), és a születendő babája már 12 hetes. Gyermeknek számít továbbá az igénylő háztartásában nevelt vagy gondozott tartósan beteg, súlyosan fogyatékos személy is.

Az igénylés előtt mindenképpen érdemes tisztába lennünk a pontos feltételekkel, bővebb tájékoztatást a Magyar Államkincstár oldalán találhatunk.