Itt az ideje a gumicserének!

Október végén, november elején már általában aktuálissá válik a nyári gumik télire cserélése. A hölgy sofőrökre jellemzőbb, hogy szakember segítségét kérik, hogy milyen abroncsot válasszanak az autójukra.

Az évszakonkénti gumi csere miatt egy téli és egy nyári autógumi szettel kell rendelkeznie minden autótulajdonosnak. Egy háztartásban, ha több autó is van, akkor akár két szett abroncsot is kell tárolni és gumicsere esetében megmozgatni. Az autógumi nehéz, és helyigényes tárolni. Próbáljunk meg helyet szorítani nekik a garázsban, tárolónkban, vagy a pincénkben.

Ha a gumi csere alkalmával kiderül, hogy a használt abroncsaink nagyon kopottak, akkor a gumiszerviz munkatársa javasolhatja, hogy biztonságunk érdekében vásároljunk újat. A téli abroncsok esetében a szakemberek 4 mm kopottsági szint alatt már új gumikat javasolnak. A gumiszerviz is lehet, hogy tud ajánlani megfelelő gumikat autónkra, de az interneten is körbe nézhetünk, hogy mi a kínálat. Ugyan úgy, ahogy felniket is csak megbízható és leinformálható cégtől érdemes megvenni, gumicsere esetén is vegyük figyelembe, hogy sok a szélhámos, aki lehet, hogy egy túlkopott, vagy silány minőségű gumit próbál majd ránk sózni.