Felni sérülés megfelelő kezelése (3.rész)

A felni károsodásában az is közre játszik, hogy a félévente esedékes csere alkalmával mit teszünk a lekerülő darabokkal. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy a fél éven át történő használat során mi kerül rá a felnire, illetve mi rakódik le az apróbb résekbe, ami aztán majd kifejtheti roncsoló hatását. Ha szánunk egy kis időt a felni megfelelő letakarítására, nem károsítja feleslegesen semmi a felnit a következő szezonig.

Ez persze úgy az ősszel, mint a tavasszal lekerülő felnikre igaz. Gondoljunk csak bele, hogy a télen használt felni, amire latyak és sós, illetve homokos lé, sőt kosz is került, milyen állapotban lesz a következő szezonig, ha azt nem csak a használat során, de a cserét követő „pihenés” közbeni hónapokban is eszi ez a rengeteg minden.

Ha többet nem is, de legalább annyit tegyünk felnink állapotának megőrzése érdekében, hogy a leszerelést követően egy alapos mosáson menjen keresztül, melyet például magasnyomású mosóval is elvégezhetünk. Nincs feltétlen szükség sikálásra, mosószeres dörzsölésre, a nagy nyomás is kellő képpen megteszi a hatását és mondhatni, tisztán kerül a sufniba a félévig használt felni, ami aztán, ha eljön az ideje, megkímélt állapotban kerülhet vissza autónkra.