Az autógumik új élete

Kevesebb szemetet termelünk, ha a kopott, már használaton kívüli autógumikat nem a szemétbe dobjuk. Némi átalakítással, minimális kézügyességgel újra felhasználhatjuk őket.

Például egyik közkedvelt retro felhasználása a régi autógumiknak az otthoni, vagy óvodák, iskolák kertjeikben virágokkal való beültetése. Sok helyen a nagyobb átmérőjű traktorgumikat is tele ültették muskátlikkal, büdöskékkel, vagy egyéb színes virágokkal.

Pakoljuk egymásra őket, ha így töltjük fel földdel egy komplett sziklakertet is összerakhatunk.

Egy üveglap alá helyezve dohányzóasztalkaként is működhet.

A már elhasználódott autógumikból remek játékokat is készíthetünk a gyerekeknek. Stabil kötéllel egy erős faágra felfüggesztve hintákat, mászókát is készíthetünk, a kisgyerekek nagy örömére.

Ha már a kerti játékoknál tartunk, fessük le őket színesre, mintásra, készítsünk  mászókát, mini libikókát, homokozót, vagy akár a család otthoni bicikli tárolóját is elkészíthetjük.

Ha kedvet kaptunk hozzá, akár már a hétvégén is hozzáfoghatunk a régi autógumik átalakításához. Merítsünk ihletet a Pinterest oldalról, ahol a képeken kívül részletes útmutatókat is találhatunk a játékok, vagy egyéb autógumiból készült tárgy elkészítéséhez.