Az alufelni fő előnyei

Az első és talán a legszembetűnőbb, ami mindenki számára ismert az alufelni előnyei közül, hogy könnyebbek, mint az ugyan olyan méretű acélból készült társaik. Hogy miért? Erre a kérdésre nagyon egyszerű a válasz: hiszen mind az alumínium, mind a magnézium fémek (amiből az alufelnik készülnek) könnyebbek, mint az acél. És ez nem csak az autó összsúlya szempontjából előnyös, hanem a kocsi teljesítményének javítása és könnyebb kezelhetősége szempontjából is.

Az alufelni előnyei továbbá, hogy elősegítik a kocsi jobb tapadását is és ezáltal autónk biztonságosabban és könnyebben irányítható.

Az alufelni előnyei közül mégis a vizuális látványhatás az, ami miatt emberek milliói választják őket. Kétség sem fér hozzá, hogy egy tiszta és csillogó modern alufelni odavonzza mindenki tekintetét.

Az alufelni által könnyített kerekekkel, mint ahogy azt már fentebb is írtuk, az autónk összsúlya is kevesebb lesz, így csökkenti az üzemanyag fogyasztást is, amire manapság a legtöbb autótulajdonos kiemelten figyel, hiszen hosszú távon egyáltalán nem mindegy, hogy mennyit költünk üzemanyagra.

Az alufelni előnyei hosszan sorolhatók, még azt megemlítenénk, hogy az alufelnik jobban elosztják a hőt is, mint a hagyományos acél felnik.

Illetve, szintén a fontos előnyök közé sorolandó, hogy az alufelnik elősegítik a jobb tapadást, ami a fékteljesítmény szempontjából kritikus szempont.