Autóápolás (1. rész)

Az autótulajdonosok tudják, hogy egy autó megvásárlásával a kényelmes utazások melletti előnyökkel bizony számos feladatot is a nyakukba vesznek. Mostani bejegyzésünkben az autó külső karbantartásáról, azon belül is az autómosásról írunk kicsit bővebben, mivel talán ezzel kapcsolatban merül fel sokakban a legtöbb kérdés, hogy melyik megoldás a jobb.

Az autók külső ápolását két jellemző módon oldják meg a tulajdonosok, az egyik a magasnyomású kézi vagy a gépi autómosás. Mindkét autómosási módnak vannak előnyei és hátrányai is. Kezdjük a gépi mosással.

A gépi autómosás során többféle programból válogathatunk. Ez nagyon jó, mert van lehetőség a kocsi alvázának lemosására is a lehető legjobb módon. Ennek a fajta mosásnak a tél elmúltával, tavasszal van nagy jelentősége. Télen ugyanis a sózott utakról felcsapódott latyakot mindenképpen érdemes eltávolítani, hogy megóvjuk az alsó alkatrészek épségét. További előnye a gépi mosásnak, hogy sokkal egyszerűbb, akár egy kávé elfogyasztásának ideje alatt el is készül a mosással, szárítással és vaxolással együtt. A gépi mosás további előnye, hogy nem kell az autót külön áttörölni a mosás végén, mivel a szárító szinte tökéletesen szárazra fújja. A kézi mosás pártiak negatívumként szokták említeni, hogy sokkal nagyobb eséllyel karcolja meg az autót a mosó, mint a magasnyomású kézi mosás esetében.